Бившият български национал Светослав Тодоров разкри, че има вероятност да се върне в Портсмут, след като през миналата седмица облече екипа на тима за мач срещу исландския ИБВ Вестманея на “Фратън Парк”.
 
34-годишният нападател в момента е свободен агент, след като напусна украинския Ховерла. През миналата седмица Тодоров е имал среща с президента на Портсмут Йейн Маккинис и с мениджъра на тима Гай Уитингъм.
 
“Говорих с президента и с Гай. Ще видим какво ще излезе от цялата ситуация. Това е, което мога да кажа. Те показаха уважение към мен и ме приветстваха със завръщането ми в Портсмут”, заяви Тодоров, който игра за тима от “Фратън Парк” между 2002 и 2007 г.
 
“Готов съм да се върна в клуба. Имахме разговори и ще видим какво ще се случи. Едно е сигурно – това е много специален клуб. Имам няколко предложения и трябва да взема решение, но все още обичам да играя футбол и това е важното”, заяви българинът, който в Англия игра още за Уест Хям, Уигън и Чарлтън.
 
“След края на кариерата си мога да се наслаждавам на живота и ще имам доста време за това. Не знам още колко дълго ще играя – може би една, две или три години. Кой знае?”, коментира бившият футболист на Добруджа и Литекс.
 
“През януари имах разговори с Портсмут, но не успях да уредя споровете си с Ховерла. Разреших проблемите си с украинския клуб, но трансферният прозорец беше затворил и трансфер беше невъзможен”, коментира добричлията пред новинарски сайт в Портсмут.
 
Тодоров игра за Портсмут във Висшата лига, а през сезон 2002/03 реализира 26 гола за промоцията на Помпи в английския елит. Ако се завърне на “Фратън Парк”, Тодоров ще трябва да играе в Лига 2.
 
“Важното е, че Портсмут има футболен клуб. Тимът започва от дъното, но е важното, че клубът е жив и има своя стадион. Не мога да си представя Помпи без “Фратън Парк”. Много хора очакват с нетърпение следващия сезон. Играчите искат да останат, а феновете продължават да са най-добрите. Заради тях много футболисти избират Портсмут. Това са най-невероятните фенове”, завърши Тодоров.