Една от най-големите звезди на световния футбол Килиан Мбапе не е получавал заплата и съответните бонуси от ПСЖ от началото на месец април, съобщават медиите във Франция. Както е известно, 25-годишният нападател напуска парижани през това лято като свободен агент и ще се присъедини към Реал (Мадрид), за което все още се чака официално потвърждение.

Според спортното издание „Екип“ и агенция АФП, ПСЖ сензационно е спрял изплащането на сумите без предварително предупреждение и без наличието на подписано споразумение за това. Неизплатената сума на Мбапе се изчислява на 80 милиона евро.

Запознат със ситуацията посочва причината за скандалното решение на клуба от „Парк де пренс“. Източникът на „Екип“ твърди, че ПСЖ опитва да възстанови загубите си от предстоящото напускане на Килиан Мбапе като свободен агент.

Както е известно, Мбапе подписа двегодишен договор с парижани през 2022 г., който беше на стойност 72 милиона евро. В допълнение футболистът получи 150 милиона евро бонус за парафирането на контракта. Според условията на договора през първата година френският национал трябва да получи 70 милиона евро като премия за лоялност, а през втората – 80 милиона. Ако беше останал за още един сезон 25-годишната звезда щеше да прибере допълнителен бонус от още 90 милиона, допълва „Паризиен“.