Падението на Челси продължава с пълна сила. “Сините” от Лондон този път се спънаха срещу Саутхемптън насред “Стамфорд Бридж” в отложен мач от 17-ия кръг на Висшата лига – 2:2. Избраниците на Рафаел Бенитес допуснаха гостите да наваксат изоставане от два гола и да си тръгнат с ценна точка в борбата за оцеляване.

Иначе мачът започна отлично за Челси. Домакините натиснаха още от първия съдийски сигнал и скоро успяха да поведат. В 25-ата минута Аспиликуета центрира отдясно и топката рикошира в тялото на Оскар. Находчивият Демба Ба се добра първи до нея и с акробатично воле опъна мрежата зад безпомощния Артур Боруц - 1:0.

Хубаво беше и второто попадение на Челси. Секунди преди почивката топовен изстрел на Рамирес разтресе гредата зад Боруц, но при добавката белгиецът Еден Азар с левия крак едва не скъса мрежата със страхотен шут в ъгъла от 15 метра – 2:0. Комфортният аванс очевидно успокои “сините” и те заслужено бяха наказани. В 58-ата минута резервата Рики Ламбърт засече по великолепен начин с глава центриране на Клайн отдясно и не остави никакви шансове на Петър Чех – 2:1.

Окрилени от гола “светците” започнаха по-нахално да поглеждат към вратата на домакините. Четвърт час преди края Джейсън Пънчън изравни – 2:2. Халфът Шоу направи фантастичен пробив отляво на защитата на Челси и центрира към пеналта. Там Пънчън технично си повдигна топката с левия крак и от въздуха препарира Чех. Вратарят нямаше никакъв шанс да спаси шута.

В опит да предотврати поредния резил Рафа Бенитес вкара в боя и последния си коз – Фернандо Торес. Испанецът обаче вместо да вкара гол, направи един от фирмените си пропуски от чиста позиция и запази резултата непокътнат – 2:2. “Сините” напуснаха игрището под бурните освирквания на собствените си фенове, след като се издъниха за трети пореден път на “Стамфорд Бридж”.

СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ - ТУК 

Проследете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на лайвскора на БЛИЦ ТУК