Испанските грандове Барселона и Реал (Мадрид), както и рекордьорът по спечелени шампионски титли на Италия Ювентус отново се обединиха. Този път, за да изразят недоволството си от наложените от УЕФА санкция на останалите девет клуба, които заедно с каталунците, „белия балет“ и „бианконерите“ основаха Европейската Суперлига.

Въпросните три клуба има вероятност да бъдат изхвърлени от евротурнирите за период от една година. Останалите девет тима бяха лишени от 5% от приходите, които трябва да получат от УЕФА за участие в континенталните турнири, както и ще дарят 15 милиона евро за развитието на детско-юношеския футбол в Европа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ТРИТЕ ГРАНДА
Клубовете-основатели на Суперлигата продължават да получават заплахи, натиск и обиди от трети страни, за да ни принудят да напуснем Суперлигата. По този начин сме възпрепятствани да предлагаме решения на футболната система чрез конструктивен диалог. Със съжаление отбелязваме, че нашите приятели и партньори в Суперлигата се оказаха в толкова противоречива позиция, след като вчера подписаха редица ангажименти към УЕФА. Те действат непоследователно.

При това материалните проблеми, които доведоха до основаването на Суперлигата преди няколко седмици, не са изчезнали. Ние отново повтаряме, че за да почитаме нашата история, за да почитаме ангажимента си към нашите заинтересовани страни и фенове, от полза на футбола и за неговата финансова устойчивост, ние носим отговорност да действаме отговорно и упорито да търсим адекватни решения въпреки неприемливия и продължаващ натиск и заплахи от страна на УЕФА.