Байерн спечели с 3:2 гостуването си на Олимпиакос в мач от Група „В“ на Шампионската лига. Баварците обаче претърпяха тежък двоен удар по време на срещата.

Германският шампион има проблеми със защитата от началото на сезона, а сега двама играчи от дефанзивната част на отбора си тръгнаха контузени от стадиона в Пирея.

Люка Ернандес и Хави Мартинес напуснаха принудително терена заради травми. Световният шампион с Франция се контузи в 54-ата минута в безобидна ситуация. Той напусна игрището, подкрепян от лекарския щаб, а след това си тръгна от стадиона с помощта на патерици. Предполага се, че става дума за проблем в ахилесовото сухожилие.

Хави Мартинес пък беше заменен на почивката, след като в края на първото полувреме получи болки в задната част на бедрото. Треньорът Нико Ковач обясни, че става дума за мускулен проблем и смяната е извършена превантивно, за да не се влоши контузията.

Травмите на двамата играчи идва броени дни, след като централният защитник Никлас Зюле получи скъсване на връзки на коляното при равенството с Аугсбург (2:2) в събота и на следващия ден претърпя операция в Инсбрук. Впоследствие стана ясно, че германският национал няма да играе до края на сезона и ще пропусне евентуалното участие на „маншафта“ на Евро 2020.

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ