Швейцарската футболна федерация отстъпи пред заплахата на ФИФА и наказа тежко Сион, като отне от актива на отбора 36 точки. Както е известно, непокорният клуб води няколко дела срещу световната централа, след като не беше допуснат до участие в групите на Лига Европа заради нередовно картотекирани играчи.

Последваха редица жалби от клуба до различни инстанции и ФИФА помоли федерацията на Швейцария да санкционира тима. В противен случай страната беше заплашена от изваждане от всички международни надпревари.

"Наказанието е наложено заради нелегалните действия на Сион и пускането в игра на футболисти без необходимите права", заявиха от футболната централа на Швейцария.

След 18 изиграни мача в местното първенство Сион имаше 31 точки и заемаше третото място в класирането. Сега тимът е с минус 5 и логично е на последната позиция.

Шестимата спорни футболисти нямат право да играят, като за тях ще се решава допълнително. Сион не е лишен от право да участва в турнира за Купата на страната и през март ще може да играе в четвъртфинала срещу Бийл./БЛИЦ