Националният отбор на Того ще участва на купата на Африканските нации, обяви един от играчите на тима – Алексис Ромао, въпреки че вчера бе взето решение съставът да напусне турнира в Ангола.

Решението бе в резултат на смъртните случаи на хора от тима след атаката на бунтовници срещу автобуса на Того в Кабинда. Кабинда е ексклав и провинция на Ангола, жителите на който се борят за независимост.

„Решението го взехме всички играчи на отбора, заяви Ромао. – Събрахме се цялата делегация е решихме да излезем на терена срещу Гана в понеделник.”

„Тези хора умряха заради нашето участие на турнира за купата на Африканските нации, други страдат. Ние не можем да ги предадем и да напуснем като страхливци. Ще играем, но не, за да доставим удоволствие на бунтовниците. Не срещаме пълно разбиране на позицията си от страна на правителството, но сме решени да участваме на турнира”, заяви Ромао, който играе във френския Гренобъл.

Вчера имаше информация, че Того няма да играе на турнира. Министър от правителството на страната разкри, че отборът е викнат да се прибира от Ангола заради драматичната ситуация. От Того поискаха нарочно правителствено извинение от страна на Ангола заради инцидента. От Манчестър Сити вчера обявиха, че звездата на тима Еманюел Адебайор се връща незабавно в Англия./БЛИЦ