Тотнъм победи изключително драматично у дома Лийдс с 4:3 в мача им от 16-ия кръг на английската Висша лига. "Шпорите" изоставаха три пъти в резултата, но в крайна сметка стигне до крайния успех.

Брендън Ааронсон асистира за попадението на Крисенсио Съмървил (10), който шокира домакините в началото, но те изравниха със скандален гол на Хари Кейн (25). Нападателят вкара на празна врата, след като при корнер двама футболисти на лондончани налетяха на вратаря на Лийдс Илан Мелие и буквално го вкараха в мрежата. Главният съдия не реагира, а не последва реакция и от ВАР съдиите на мача.

Лийдс възстанови аванса си с гол на Родриго (43), но Тотнъм направи резултата 2:2 с попадение на Бен Дейвис (51) след удар от границата на наказателното поле.

Родриго (76) се възползва от асистенция на Марк Рока, за да направи резултата 2:3, но Родриго Бетанкур (81) изравни за 3:3 с удар от далечна дистанция. Малко след това Деян Кулушевски пусна много добър пас към Бентанкур (83) в наказателното поле на Лийдс, а уругваецът успя да я прати за четвърти път във вратата на Мелие, реализирайки своя втори гол в срещата. Лийдс завърши мача с човек по-малко, след като Тайлър Адамс бе изгонен за втори жълт картон в 87-ата минута.

След успеха Тотнъм излезе на трето място във временното класиране с 29 точки, докато Лийдс е тринадесети с 15 точки.

В другите мачове от кръга Борнемут победи у дома Евертън с 3:0, Уест Хям загуби с 0:2 от Лестър в Лондон, а Нотингам се наложи с 1:0 срещу гостуващия Кристъл Палас.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!