Ръководството на Барселона обяви, че има само един шанс Лионел Меси да напусне отбора без трансферна сума през това лято. Предложението обаче едва ли ще се хареса на аржентинеца, информира ESPN. Според управата на каталунците, 33-годишният Меси може да стане свободен агент, ако се откаже от заплатите за следващата една година и не играе никъде през сезон 2020/21.

Както е известно, през миналата седмица Меси подаде официално заявление за разтрогване на договора си с „блаугранас“. Той изпрати бюрофакс в дните след финала на Шампионската лига. Според неговите адвокати така се активира специална клауза в контракта, която му позволява да поиска разтрогване до 10 дни след финала за сезона в ШЛ. От Барса твърдят, че тази клауза е изтекла на 10 юни. Испанският гранд получи подкрепата от юристите на Примера дивисион по казуса.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Това означава, че Лионел Меси може да напусне „Камп Ноу“ само срещу изплащане на пълния размер на откупната му клауза – 700 милиона евро.

В сряда предстои решителна среща между президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и Хорхе Меси – бащата на шесткратния носител на „Златната топка“.

Както е известно, Лео Меси не се подложи на задължителния тест с PCR за играчите на Барселона преди началото на предсезонната подготовка. Той отказва да тренира с отбора, тъй като се счита за свободен агент заради изпратения бюрофакс. Подобен документ обаче Барса ще изпрати на аржентинеца и с него ще му бъде съобщено, че почват да текат глоби заради пропуснатите занимания на отбора на Роналд Куман.

Интересното е, че ръководството на Барселона е запазило в сила друга интересна клауза в договора на Лионел Меси. Според нея контрактът му с клуба, който е до лятото на 2021 г., може да бъде удължен с още два сезона при настоящите финансови условия – около 100 милиона евро на година преди приспадането на данъците.