Западните медии побързаха да обявят какви пари ще получава Меси, ако премине в Манчестър Сити като свободен агент. Там е работата обаче, че шансът на аржентинеца да си тръгне от Барселона без трансферна сума почти граничи с нулата.

Въпреки това на Запад пишат какво очаква Меси при това развитие на обстоятелствата. Лео ще подпише петгодишен договор – три години той ще прекара в Сити, а останалите две в Ню Йорк Сити, чиито собственици са същите като на английския отбор.

Winbet - победата е емоция! (18+)

За този период Меси ще напълни джобовете си с умопомрачителните 750 млн. евро. Аржентинецът ще взема заплата в размер на 100 млн. евро бруто на сезон. Останалите 250 млн. евро ще му бъдат дадени като бонус по трансфера му в Сити, ако отиде на “Етихад Стейдиъм” като свободен агент. Тъй като Финансовият феърплей няма да позволи това да се случи сега, този бонус ще му бъде изплатен след 3 години, когато ще премине в отбора от МЛС.

Истината обаче е друга. Барса ще се раздели с Меси само срещу 700 милиона евро. Поне засега това е най-точната информация…