Интересно изказване направи помощник-треньорът на Исландия Фреир Александерсон. Островитяните са евентуален съперник на България на финала на плейофите за място на Евро 2020, като ако има такъв двубой, би трябвало да се играе в София. 

Той даде предимство на Унгария в сблъсъка на "Васил Левски", но обясни, че ако нашият тим спечели, от исландците ще дойдат в София да се забавляват. 

"Жребият напълно ни устройва. Румъния е силен тим, но си мисля, че можем да го довършим у дома. След това опциите са две. Мисля, че Унгария ще победи България и ще трябва да гостуваме в Будапеща. Ако това не се случи, ни чака визита в София.

Вече говорихме със защитника на местния Левски Холмар Ейолфсон. Той ни каза, че това е чудесен град и определено ще ни бъде забавно. Чака ни голямо предизвикателство", заяви Фреир Александерсон.

Баражите от Лигата на нациите, победителят от които ще участва на Евро 2020, са България - Унгария и Исландия - Румъния. Срещите са на 26 март, а победителите се изправят един срещу друг в директен сблъсък. Ако отстраним Унгария, то решителният мач за нас също ще бъде в София.