Треньорът на Динамо (Загреб) Бланко Иванкович беше категоричен, че неговият тим е дошъл за победа срещу Лудогорец в утрешния мач от Група “В” на Лига Европа. Той призна, че никой в клуба не се е стреснал от повредата на самолета, който превозваше хърватския шампион до София.
 
“Уважавам Лудогорец. Това е много добър отбор във всички линии на терена, но ние имаме право на оптимизъм. Тук сме за трите точки, знаем, че ще бъде много трудно, но затова сме дошли. Съперникът вече показа своите качества в квалификациите на Шампионската лига. Ние сме нов отбор, но Лудогорец също не е отборът от миналата година”, заяви Иванкович.
 
“Не мисля, че съперникът ще търси отмъщение за отпадането си от Динамо (Загреб) през миналата година. Трябва да се запази спортсменския дух. Според мен съперникът мисли предимно за победа, а не за отмъщение”, коментира треньорът на хърватския шампион.
 
“Лудогорец е балансиран тим и има добри играчи като се започне от вратаря, за когото не знам дали ще играе, и се стигне до всички останали по-сериозни имена в отбора. Знам, че са изпълнени със самочувствие преди утрешния мач”, обяви 59-годишният специалист.
 
“Повредата на самолета не предизвика паника, атмосферата беше спокойна и не мисля, че ще има стрес, който да се отрази на утрешното представяне в мача. Нямаше нервност или страх. Получихме само информация, че трябва да кацнем в Любляна. Разбрахме, че става дума само за техническа повреда, но не се интересувахме повече. Само се шегувахме със западащото състояние на хърватските авиолинии”, разкри наставникът.
 
“Надявам се, че ще има достатъчен брой от нашите запалянковци, но не съм аз най-подходящият, който трябва да коментира тези неща”, добави Бранко Иванкович.