Брага победи Мидтиланд с 3:1 в мач от група "F" на Лига Европа, в която е и българският шампион Лудогорец. Португалците изоставаха с едно попадение до 55-ата минута след гол на Евандер, но успяха да обърнат развоя на срещата с попадения на Орта и Галено, който се разписа на два пъти. Двубоят бе изключително динамичен, като освен с четирите гола ще се запомни и с трите дузпи дадени в мача, както и с червения картон на Жуниньо от Мидтиланд. Мачът ще се запомни с любопитния факт, че беше ръководен от жена - французойката Стефани Фрапар.

За датчаните в групата бе българският футболист Божидар Краев, който обаче изгледа срещата от пейката.

В 19-ата минута Мидтиланд получи право да изпълни дузпа, след като бранител на Брага извърши фаул в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което Стефани Фрапар посочи точката за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Евандер, който в удар в средата на вратата матира Матеус.

Брага имаха сериозни претенции за наказателен удар в 33-ата минута, след като Елиас Рафн Олафсон повали играч на португалците в пеналта. Първоначално Фрапар отсъди дузпа, но след това ситуацията бе разгледана със системата за видеоповторение. В крайна сметка се видя, че има нарушение и Брага получи наказателен удар. Рикардо Орта се нагърби с отговорността да изпълни дузпата, но ударът му бе уловен от Олафсон.

В началото на второто полувреме домакините отново имаха претенции за дузпа, които бяха разгледани с ВАР. В последствие се оказа, че има нарушение и съдията даде наказателен удар. Галено стреля добре в долния десен ъгъл на вратата и матрира стража на гостите.

Брага стигна до пълен обрат в 62-ата минута. Рикардо Орта получи подаване в пеналта, като останал очи в очи с вратаря Олафсон се разписа за 2:1.

Малко преди края  Мидтиланд остана с 10 души на терена, след като Жуниньо бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу съперников футболист.

В шестата минута на даденото от съдията продължение Брага реализира трети гол дело на Балено.

След успеха си португалците събраха 3 точки и заемат второ място в групата. Лидер е Цървена звезда с 6. Лудогорец е трети с 1 точка, колкото има и четвъртият Мидтиланд.