Треньорът на Байерн Томас Тухел заяви категорично, че футболистите му ще бъдат пределно мотивирани при гостуването на Манчестър Юнайтед в мач от група „А“ на Шампионската лига утре вечер от 22:00 часа българско време. Баварците вече си гарантираха преминаването към елиминациите като първи в групата.

„Уверен съм, че играчите ще покажат реакция срещу Манчестър Юнайтед. Говорихме много директно за грешките, които допуснахме. Имаме шанс още утре да покажем реакция на най-голямата сцена в световния футбол. Все още не съм решил какъв ще бъде стартовият състав. Ще изчаквам впечатленията си от тренировката. След това ще се съберем тази вечер и ще решим“, заяви Тухел за гостуването на „Олд Трафорд“.

„Манчестър Юнайтед винаги е опасен. Това е голям клуб. Те имат определена аура. В ДНК-то на този клуб е да може да преминава през трудностите. На този стадион се създава специална атмосфера, така че предизвикателството за нас е голямо. Юнайтед ще даде всичко от себе си, за да продължи, но ние очакваме топ представяне от нас. Надявам се да имаме същия ентусиазъм и енергия, с които те ще влязат в двубоя“, коментира германецът ситуацията в Юнайтед.

„Дали съчувствам на Тен Хаг? Винаги съчувствам на колегите си. Понякога е трудно. Знам както е да работиш в големи клубове. Понякога чувстваш, че даден клуб не се развива толкова бързо, колкото би искал“, завърши Томас Тухел.

Наставникът разкри подробности за контузията на Гнабри: „Страхувам се, че Серж ще пропусна около осем седмици. Това е много дълъг период. В тренировките той показа, че е много добра форма, но веднага получи нова контузия, което е много жалко. Джамал Мусиала не може да играе все още 90 минути. Или ще започне и ще бъде заменен, или ще влезе от пейката. Все още не съм решил“.