ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Шампионът на Молдова Шериф (Тираспол) привлече втори български футболист. След като се подсили вчера с Исмаил Иса, от днес в редиците на тима е и Георги Георгиев. 24-годишният български вратар преминава в Шериф от градския съперник ФК Тираспол, където игра два сезона. Договорът на Георгиев е за 3 години.

През изминалия сезон той беше капитан на ФК Тираспол и с него спечели Купата на Молдова, след като спаси две дузпи на финала при изпълнението на 11-метровите удари. В договора му има клауза, че българинът ще бъде титулярен вратар на Шериф, който ще атакува групите на Шампионска лига.

Кариерата на Георги Георгиев започва в родния му Шумен, след което преминава през младежките формации на "Левски". В българската "А" група е играл за Локомотив (Мездра) и Сливен. Бил е още и в Миньор (Раднево).

Георги Георгиев не е първият българин, който ще пази вратата на Шериф (Тираспол). Както е известно, основен вратар на молдовския гранд беше Владислав Стоянов, който през зимата беше закупен от Лудогорец.