УЕФА започна дисциплинарна разследване срещу ПСВ Айндховен след поражението с 0:1 от Арсенал в Лига Европа. Срещата между двата отбора се игра снощи в Лондон, тъй като предварително определената по програма дата съвпадна с траура за смъртта на кралица Елизабет II.

„Филипсите“ са разследвани по четири обвинения - за хвърляне на предмети, палене на фойерверки, нанасяне на щети и безредици сред публиката.

Проблемите по трибуните възникнаха след последния съдийски сигнал в Лондон. Предполага се, че феновете на нидерландския гранд са изтръгнали седалки и са хвърляли факли в сектора с привърженици на Арсенал. Тези инциденти са станали причина и за разполагането на полицейски части за борба с тежки ситуации.

С победата си в четвъртък вечерта Арсенал е лидер в група „А“ на Лига Европа с пълен актив от 12 точки след четири мача и се класира за елиминациите. ПСВ Айндховен е втори с пет точки по-малко. Следва Бодьо Глинт с 4 точки и Цюрих без спечелен актив. През следващата седмица „артилеристите“ гостуват на „филипсите“ в нов мач от групата.