Ръководството на УЕФА ще предприеме промени във Вар, след като редица случаи със засади от по един сантиметър доведоха до това да бъдат отменяни попадения. Футболисти, специалисти и фенове често роптаят срещу тези минимални разлики, които водят до отсъждане на засада и в централата явно са осъзнали това. 

Според президента Александър Чеферин вече ще се използват по-дебели линии, за да бъдат избегнати моментите със засади от порядъка на един сантиметър. 

"Засада от един сантиметър не е засада, защото не това е смисълът на самото правило. Освен това трябва да има ясна и очевидна грешка, за да се намеси ВАР. Така че по-дебели линии биха се оказали от съществено значение, защото така или иначе линията се чертае субективно, така че не е точна. При засада от един сантиметър сезонът на един клуб може да бъде съсипан, ако решението е грешно. Играта с ръка също е проблематична, но не знам какво можем да направим в тази посока. Обсъждаме много варианти със съдиите", заяви Чеферин.

Новите линии за определяне на засадите ще бъдат използвани в мачовете от Шампионската лига и Лига Европа през следващия сезон. Това обаче няма да е правило за всички първенства, тъй като ръководните фактори на отделните шампионати имат право сами да определят нивото на точност на съответните ВАР системи.