Халфът на ЦСКА 1948 Парвиз Умарбаев продължава участието си в турнира за Купата на Азия в Катар, след като Таджикистан победи Обединените арабски емирства с 5:3 след дузпи и се класира за 1/4-финалите, където очаква победителя от срещата между Ирак и Йордания. В редовното време двубоят завърши 1:1, а в продълженията голове не паднаха.

Бившият футболист на Локомотив Пловдив започна като титуляр и остана на терена до 85-ата минута, като остави солидно представяне на стадион „Ал Раян“. До момента Умарбаев взе участие във всички четири мача, като отбеляза един гол.

Таджикистан излезе напред в резултата след половин час игра с попадение на Вахдат Канонов, който отбеляза с глава след центриране на Зоир Джурабоев. Дълбоко в добавеното време на срещата Халифа Ал-Хамади изравни и прави мача в продължения.

В двете продължения по 15 минути попадения не паднаха, като двата отбора отправиха по едва един точен удар, което доведе до изпълнение на дузпи. При 11-метровите удари с по-здрави нерви се оказаха таджикистанските национали, които вкараха всички 5 изпълнения срещу 1 пропуск за ОАЕ.