Нападателят на Арсенал Тио Уолкът призова съотборниците си да се успокоят, тъй като атмосферата в тима е много напрегната и е нужно спокойствие за постигането на добри резултати. 27-годишният английският национал не отрече за скандал между чилиеца Алексис Санчес и съотборниците му в тима.

"Нещата излизат извън контрол - всички го знаем. Има някои определени неща, които се случват на тренировки. Аз съм сигурен, че те се случват при всички отбори и в повечето време. Те не се случват често в Арсенал. Те трябва да останат в съблекалнята и играчите и персоналът да ги изгладят. Всички ние сме заедно тук. Не може да се бием един друг. Нещата, които станаха, не ни повлияха и това се видя през първото полувреме", коментира Уолкът пред London Evening Standard след кошмарната домакинска загуба от Байерн (1:5) в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига.

„Дори и ние играчите не знаем какво ще се случи. Ние се концентрираме само върху футбола. Треньорът също е фокусиран и работи със същата мотивация. Със сигурност той ще приеме тежко загубата. Ние играчите сами трябва да се запитаме и с резултатите в следващите срещи да свалим напрежението от нашия треньор”, допълни нападателят на „артилеристите”.

Арсенал отпадна за седма поредна година на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като записа две срамни загуби с по 1:5 от Байерн.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА