Българският нападател Димитър Бербатов ще си тръгне от "Олд Трафорд" през зимния трансферен прозорец, ако ръководството на Манчестър Юнайтед не му отправи предложение за нов договор. Това твърди "Дейли Стар".

От началото на сезона Митко е твърда резерва и Сър Алекс Фъргюсън не му гласува доверие. Изданието твърди, че търпението на българския нападател се е изчерпало, а кандидати за подписа му не липсват. Сред тях са Байерн (Мюнхен), Интер и Атлетико (Мадрид), които следят отблизо ситуацията с Бербатов.

Настоящият договор на Митко с "червените дяволи" изтича в края на сезона, като в момента той получава по 100 000 паунда седмично. През януари българинът ще може да започне преговори с други клубове за трансфер. В договора му има опция, според която Манчестър Юнайтед може да продължи контракта с още 12 месеца и английският шампион вероятно ще я задейства, тъй като иначе рискува да не вземе нищо през лятото за него, за когото плати на Тотнъм рекордните в историята на "червените дяволи" 30,75 милиона паунда (през 2008 г.). Бербатов обаче е наясно, че като свободен агент би могъл да си издейства по-тлъст договор с друг клуб и е твърдо решен да напусне, в случай че Манчестър Юнайтед не излезе с оферта за нов контракт.

Мениджърът на шампионите сър Алекс Фъргюсън продължава да твърди, че Митко попада в сметките му, въпреки че до този момент нападателят няма записан нито един мач като титуляр от началото на сезона и е четвърти избор в предни позиции след Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек.

2_8.jpg