Съдийската комисия в Англия (PGMOL) официално призна две решения на ВАР във Висшата лига от събота за грешки, съобщава Sky Sports.

Ръководството на Висшата лига свика извънредно събрание на PGMOL, за да бъдат дискутирани зачестилите грешки, които оказват пряко влияние върху резултатите в шампионата. Повод за събранието са две решения от съботния ден, когато Уест Хям бе лишен от изравнителен гол срещу Челси, както и победно попадение на Нюкасъл не бе зачетено срещу Кристъл Палас.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Футболната общественост по света е почти единодушна, че тези две решения са напълно неправомерни и мнозина дори подозират умишлена манипулация на видео-асистентите.

Гол на Максуел Корне Уест Хям срещу Челси не беше зачетен, след като ВАР прецени, че Джаред Боуен е фаулирал вратаря Едуард Менди. Халфът на "чуковете" Деклан Райс по-късно го нарече "едно от най-лошите решения на ВАР, откакто се появи в играта".

Междувременно в Нюкасъл беше отменен победен гол на домакините заради нарушение на Джо Уилок срещу вратаря на Кристъл Палас Висенте Гуаита - въпреки че Тирик Мичъл избута Уилок в Гуаита. Мениджърът на Нюкасъл Еди Хоу каза след мача: „Според мен това беше напълно добър гол.“

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК