Аржентинският вестник “Оле” възвеличи звездата на Барселона Лионел Меси до такава степен, че го обяви за по-велик от легендарната 10-ка на “гаучосите” Диего Армандо Марадона.

“Той е по-голям от Марадона. Дори Пеле, Кройф и Ди Стефано не са печелили 15 титли. Нито една от тези легенди няма толкова трофея с клубен отбор на тази възраст, както го направи Меси”, написа изданието.

Лионел Меси бе в основата на победата на Барселона над Манчестър Юнайтед във финала на Шампионската лига в Лондон, като дори отбеляза един от головете във вратата на “червените дяволи”.

"Меси е моят любим играч и може да стане по-добър от мен, Пеле, Йохан Кройф или Диего", сподели Алфредо Ди Стефано.

Дори самият Марадона не пропусна да похвали сънародника си, но намекна, че все още не може да се говори, че Меси е най-великият футболист на всички времена. “Не е чудно, когато се говори, че Меси е фантастичен игра и той го показва. Но да се говори за най-добрия на всички времена сега е малко прекалено. Масчерано също игра учудващо добре във финала”, засипа Марадона с похвали своите сънародници е Барселона.

“Много съм щастлив за Меси, защото той бе първият, който дойде в стаята ми, когато отпаднахме от Световното първенство. Никой не обича да губи, а винаги иска да играе”, допълва легендата на аржентинския футбол. /БЛИЦ