Следващият съперник на България в световните квалификации – Чехия, е като влакче на ужасите. Такова сравнение правят местните медии. България гостува в Прага в световна квалификация на 16 октомври (вторник) от 21:00 часа. Нашите са на второ място в група “В” с 5 точки, чехите са след нас с 4 точки, след като в петък постигнаха първа победа – 3:1 срещу Малта.

“Отборът на Михал Билек в никакъв случай не може да подцени България. Да не забравяме, че преди месец Чехия загуби с 0:1 от Финландия. Така че не бива играчите да си вдигат носовете след една победа над Малта! И то каква победа - с 3:1. Петер Чех получи гол от аутсайдера в групата. Сегашната форма на отбора може да бъде описана като влакче на ужасите в увеселителен парк - ту се качва, ту слиза надолу”, написаха в Чехия.

“Не може една победа над Малта да ни възбуди оптимизма. Преди години такива съперници въобще не ги брояхме, а само се питахме с колко гола ще ги отнесем. Затова няма как да подценим България - корав противник, записал няколко много сериозни резултата”, допълват изданията в страната./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В НАШАТА ГРУПА "В"