Медиите в Италия отдадоха дължимото на равенството на “скуадрата” с България – 2:2. На Апенините не спестяват критиките си към европейския вицешампион и признават класата на България.

“България – Италия 2:2! Освалдо явно не е достатъчен“, излиза със заглавие Calcioline.it. ''Ключовият момент в мача бе, когато Георги Миланов изравни резултата в 66-та минута”, допълва още изданието.

Football-Italia.com: “Чифт за Освалдо. Италия обаче бе хаотична и объркана – равенство в София“.

LaGazzetta dello Sport: “Освалдо е красотата на Италия, но ние страдаме срещу България: 2:2. В първия мач от световните квалификации, “сините” се представиха много слабо, но бяха спасени от двата гола на романиста.

Tuttosport: “България – Италия 2:2, два гола за Освалдо. Разочароващ мач на „Скуадра адзура“ от гледна точка на начина на игра“.

CorriereDelloSport: “Мачът бе всичко друго, но не и красив. Единствено Освалдо свърши работата си на терена, но и той не успя да донесе победата срещу отбор, изпълнен с воля и желание за игра, но неспособен да реализира положенията си пред противниковата врата“.

Calciomercato: “Грозна Италия. Домакините, водени от най-добрия в мача Станислав Манолев, доминираха през по-голямата част от двубоя“.