Оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън от мениджърския пост в Манчестър Юнайтед предизвика бурни одобрителни реакции в лагера на градския съперник Сити. “Гражданите” са категорични, че сега е момента те да наложат доминация във Висшата лига.

“Фъргюсън е голям характер и превърна Юнайтед в страхотен клуб. Той построи всичко в Юнайтед, но сега балансът на силите ще се обърне и ние ще излезем на преден план. Следващия сезон ще е много интересен, защото Ще има голямо съперничество между Челси, Ливърпул, Арсенал и Юнайтед. Тотнъм също настъпва и ще е много трудно”, коментира Яя Туре.

“Ще е интересно и на трансферния пазар, идва лятото на медиите. Всички отбори ще се опитат да се подсилят”, продължи с разсъжденията си Туре.

Той е категоричен, че първата стъпка към ерата на величието на Манчестър Сити е в събота.

“Изпуснахме шанса да защитим титлата си, но сега ни остава финала за ФА Къп. Искаме този трофей. Само като печелиш влизаш в историята. За това удължих договора си със Сити. Защото знам, че ще спечелим много. Гладни сме за отличия, не само в Англия но и в Европа”, завърши полузащитникът.