Христо Стоичков е гласен за спортен директор на Зенит, съобщи руското издание „Известия“. От услугите на Камата са заинтересовани и клубове от Москва.

След края на изминалия сезон длъжността спортен директор в Зенит бе освободена от Дитмар Байерсдорфер. В качеството не негов заместник, ръководството на тима разглежда кандидатурата на Стоичков.

„Христо наистина е готов да работи в Русия. Ние вече разговаряхме с представители на няколко клуба. Към момента става дума само за преговори. В полза на Стоичков говори най-вече богатият му опит с млади футболисти“, разкри мениджърът Мирчо Димитров, който оперира предимно на руския пазар.

„Христо е тренирал младежкия тим на Барселона и е работил с играчи като Шави, Андрес Иниеста и Лионел Меси“, твърди агентът.

„Освен това има прекрасни взаимоотношения с ръководителите на много водещи европейски клубове. Като бивш играч на Барселона той е привърженик именно на каталунската система за подготовка на футболисти, чийто основоположник е треньорът Йохан Кройф. Но тази концепция може да работи само в големите клубове, които имат нужната база“, коментира още Мирчо Димитров пред „Известия“.

Както е известно, преди време Стоичков беше представително лице на Ростов.