Гол от дузпа след намесата на ВАР спаси Ювентус в дербито срещу Интер - 1:1. Пауло Дибала вкара в 89-ата минута от бялата точка, след като преди това Един Джеко даде преднина на "нерадзурите" в 17-ата минута на срещата от деветия кръг на Серия "А".

Интер трябваше да довърши мача без треньора си Симоне Индзаги, който бе изгонен с червен картон при отсъждането на дузпата за Ювентус.

Двубоят започна по-добре за "бианконерите". В седмата минута Самир Ханданович трябваше да спасява Интер от попадение с отлична изява. Топката обаче попадна в Алваро Мората, който стреля от границата на наказателното поле, но отново стражът на домакините се намеси на висота.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 17-ата минута "нерадзурите" поведоха. Хакан Чалханоглу стреля от далечно разстояние, като топката срещна дясната греда. Тя обаче се върна право в Един Джеко, който се разписа за 1:0. Ситуацията бе прегледана с ВАР заради съмнения за засада. Такава обаче нямаше и домакините ликуваха.

Малко по-късно Хуан Куадрадо изпрати топката покрай целта. 

През втората част играта беше равностойна. В 60-ата минута Джеко направи неуспешен опит да удвои с глава. Ювентус отговори с добро подаване към Мората зад гърба на защитата. Испанецът опита с глава да прехвърли Ханданович, но не уцели опразнената врата. 
В 69-ата минута Алекс Сандро отправи мощен изстрел, но в аут. 

В 88-ата минута Ювентус получи дузпа заради нарушение на Дензъл Дъмфрис срещу Алекс Сандро. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което съдията Маурицио Мариани посочи бялата точка. Реферът също така показа червен картон на треньора на "нерадзурите" Симоне Индзаги заради протестите му край тъчлинията. 

Пауло Дибала изпълни точно за крайното 1:1 и донесе точката на Ювентус, който е шести с 15 в актива си. Интер е трети с 18. На върха с 25 е Наполи, колкото има и Милан.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"