Селекционерът на Армения Вардан Минасян не смята, че тимът му е предварително обречен в утрешния мач срещу България. Двата тима излизат от 21:00 часа на стадион “Васил Левски” в мач от квалификационна група “В” за Световното първенство в Бразилия.

“България е много силен отбор, но ние играем във всеки мач, за да побеждаваме. Гледал съм много мачове на тима и имам представа за играта ви. Срещу Италия вашият отбор показа най-вече хъс за победа. Показахте голяма агресия и със сигурност няма да ни е лесно, но и ние имаме своите шансове”, заяви Минасян на пресконференция преди мача.

Той коментира и новия треньор на националния ни отбор Любослав Пенев.

“Знам, че беше голям футболист. Играеше в Испания. Запознахме се на тегленето на жребия за квалификациите. Той е нов наставник, но смятам, че при него България играе по-силно”, каза Минасян.

Според него обаче Армения също има своите шансове.

“В последните няколко години арменският футбол върви нагоре, защото се смениха поколенията. Вече има модерен начин на мислене, считам че това е основното нещо, което влияе за прогреса. Футболистите играят с голям хъс за победа и се борят до последно. Мислим единствено за утрешния мач. Не гледаме за крайното класиране. Всичките ми играчи са на разположения. Нямаме проблеми с контузени футболисти“, продължи още той.

На въпрос дали е изискал информация от Маркос Пицоли и Арас Йосбилис, които са съотборници на Ивелин Попов в руския Кубан за неговите силни страни Минасян отговори с усмивка на уста:

„По добре Ивелин Попов да обясни на треньора ви как да опази неговите съотборници в Кубан.“