ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Легендарният Христо Стоичков продължава да жъне успехи по футболните терени, демонстрирайки отлична форма и на 56 години. Камата стана шампион на снежния мондиал в швейцарския курорт Ароза.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Кавалерът на "Златната топка" беше капитан на световния тим, а във вълнуващата надпревара участваха още домакините от Швейцария, ветерани на Нидерландия и ветерани на Германия. Легендата на българския футбол и Барселона беше над всички в турнира, вкарвайки 6 попадения, което му донесе и голмайсторския приз. Точно толкова Ицо вкара и на световното първенство в САЩ през 1994 г., когато България стана четвърта в света. 

Мачовете на сняг на малки вратички в Ароза се играха в един ден и бяха по 15 минути. Сред съотборниците на Стоичков беше и още един от Пеневата чета - живеещият в Швейцария Петър Александров.

Стоичков отново закла Германия, засенчи всички ВИДЕО

"СВЕТОВЕН ШАМПИОН на снежния мондиал! ГОЛМАЙСТОР на снежния мондиал! Страхотни три дни в Ароза с толкова много приятели! Зимната приказка в швейцарските Алпи завърши с още една купа!", написа щастливият Стоичков в страницата на бранда си H8S. 

Камата първо вкара от воле с левачката при загубата от нидерладските ветерани с 2:3, след което се разписа и при успеха с 5:3 над Швейцария. Блестящото му представяне беше срещу германския тим. Немците поведоха с 2:0, но Стоичков заби хеттрик и ги разплака за зрелищния обрат, а тимът му в крайна сметка спечели с 4:3. 

Финалът се превърна в своеобразен реванш. „Лалетата“, водени от носителите на Шампионската лита - близнаците Франк и Роналд де Бур, както и Аарон Винтер, поведоха с 6:3. Стоичков и компания обаче изравниха за 6:6. И там треньорът на световните звездите Петер Шмайхел като велик вратар направи голям удар. На вратата застана хърватският нападател Младен Петрич, който спаси две от изпълненията на нидерландците и Камата и съотборниците му ликуваха. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

 

СВЕТОВЕН ШАМПИОН на снежния мондиал! ГОЛМАЙСТОР на снежния мондиал! Страхотни три дни в Ароза с толкова много приятели! Зимната приказка в швейцарските Алпи завърши с още една купа! ️

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Петък, 20 януари 2023 г.

 

 

Най-много обичам Германия да ни поведе с 2:0, да им вкарам три гола и да ги бием! ️

Публикувахте от H8S Hristo Stoitchkov в Петък, 20 януари 2023 г.

 

 


*Снимка: Profimedia.bg

*Снимка: Profimedia.bg