Уест Хям е отборът с най-малък късмет във Висшата лига през последния месец, твърди изданието „90 минути”.

В събота „чуковете” водеха с 2:1 на Челси насред „Стамфорд Бридж” минута преди края, когато бе отсъдена дузпа в тяхна вреда. На повторението ясно се видя, че Микаел Антонио не докосва футболиста на домакините, който се просна в наказателно поле. Това заблуди съдията. Той посочи бялата точка, а Сеск Фабрегас превърна дузпата в гола и оформи крайния резултат 2:2.

Една седмица преди това ново съдийско недоглеждане ощети Уест Хям. Това се случи в мача за Купата на Англия срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд”. „Червените дяволи” се добраха до равенството 1:1 след гол на френския нападател Марсиал, но секунда преди попадението имаше очевидно нарушение срещу вратаря на гостите Дарън Рандолф.

В мача за първенство с Евертън на „Гудисън Парк” Уест Хям пак се опари от съдийски гаф. При 2:0 за домакините беше отсъдена дузпа в тяхна полза. Реално обаче нарушението беше извън наказателното поле. Ромео Лукаку пропусна да вкара, а след това „чуковете” направиха великолепен обрат, печелейки с 3:2, припомня „90 минути”.