Денис Попов – 17-годишният вратар на руския Ростов, се превърна в световна знаменитост. Повод за това станаха геройските му прояви при катастрофалната загуба с 1:10 от Сочи в мач от Премиер лигата.

Ростов участва в мача с играчи, които бяха на възраст между 16 и 19 години. Причината за това беше нежеланието на Сочи да отложи срещата, въпреки че първият отбор на гостите е под карантина заради шестима заразени с коронавирус, сред тях е и българинът Ивелин Попов.

Денис Попов стана популярен, тъй като се представи на изключително високо ниво въпреки получените 10 гола. Младият вратар счупи рекорда на руското елитно първенство по направени спасявания в един мач. Той отрази 15 удара, включително и дузпа. Досегашното най-добро постижение по този показател беше 13 спасявания в рамките на една среща от Премиер лигата.

Силните изяви на младия вратар на Ростов го превърнаха в знаменитост в социалните мрежи. Преди мача със Сочи той имаше 350 последователи в „Инстаграм“, а след мача бройката им беше скочила на 23 400. Трябва да се отбележи, че по този начин той изпревари по фенове отбора, който му вкара 10 гола. Сочи има 19 800 последователи в социалната мрежа.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Самият Денис Попов разказа за преживяванията си преди своя дебют в руския футболен елит при изключително необичайните обстоятелства.

„Събудиха ме в 6:00 часа сутринта и казаха да се подготвям, тъй като днес играя срещу Сочи. Направихме бърз анализ на съперника и се качихме на самолета. Още в петък се досещах, че може да се наложи да играя, тъй като ни събраха паспортите, а и всички знаеха за ситуацията с първия отбор. Много от момчетата подписаха договорите си с Ростов в петък вечерта. Аз от една година имам действащ контракт с клуба. Излязохме срещу Сочи с две пълноценни тренировки за два месеца и половина. Едната беше в четвъртък, а другата в петък. Събраха ни по спешност заради карантината на първия отбор“, разказа младият вратар.

Изявите на тийнейджърът не останаха незабелязани от западните медии, които отразиха чудесното представяне на младия вратар. „Дейли Мейл“ отбеляза, че дори вечно критичният Рой Кийн, който съсипа Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед за гафовете му при равенството 1:1 с Тотнъм в петък, не би намерил забележки за представянето на Попов.

Руският политик Владимир Жириновски призова за анулиране на резултата от мача между Сочи и Ростов: „Трябва да защитим заразените футболисти и да отменим този позорен резултат. Нека се назначи нов мач, когато двата отбора ще бъдат с основните си състави.“