Наполи победи с 2:0 като гост Рома в мач от 28-ия кръг в Серия А. И двата гола вкара Дрийс Мертенс, който вече има 100 попадения с екипа на неаполитанците. По този показател белгиецът се изравни с Марек Хамшик на третото място във вечната ранглиста на клуба. 
 
Наполи поведе в 27-ата минута от пряк свободен удар чрез Мертенс. Попадението ще тежи в голяма степен на Пау Лопес, който необяснимо защо бе заел позиция зад стената, а топката влетя във вратарския ъгъл. 

В 34-ата минута гостите нанесоха втори удар с фантастична триходова комбинация, завършена отново от Дрис Мептенс за 0:2. Лоренцо Инсиние с чудесен диагонален пас намери Политано, който с глава върна към връхлитащия Мертенс и той отново с глава насочи топката зад гърба на Пау Лопес.

Второто полувреме започна обнадеждаващо за Рома. Лоренцо Пелегрини бе забравен в наказателното поле и с глава отправи удар, който обаче не затрудни стража на гостите.  В 58-ата минута добър шанс се откри пред Педро, но той шутира високо над вратата. Три минути след това пропуск направи и съотборникът му Пелегрини с удар в десния стълб. 

"Вълците" се задържаха все по-често в половината на Наполи, но трудно намираха път към вратата на Оспина. И в крайна сметка не стигнаха до попадение. 
Наполи заема петото място с 53 точки, докато Рома е на шеста позиция с 50. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"