Реал (Мадрид) приема Байерн в полуфинален реванш от Шампионската лига, след като спечели с 2:1 като гост преди седмица. Само преди година баварците бяха изправени пред подобна ситуация на „Сантяго Бернабеу“, но четвъртфиналите на турнира. Тогава „белият балет“ спечели с 2:1 в Мюнхен, а на реванша германският гранд водеше с 2:1 след редовното време. Кралският клуб обаче излезе победител с 4:2 след продължения. Сега обаче в Бавария мечтаят за реванш.

Тимът на Юп Хайнкес има кадрови проблеми, след като в мача преди седмица контузии получиха Жером Боатенг и Ариен Робен. Така те попълниха лазарета, където са още Мануел Нойер, Артуро Видал и Кингсли Коман. Въпреки това баварците не са се отказали от битката. Резервният нападател Сандро Вагнер беше категоричен в деня преди мача: „Обещали сме да се борим до края!“

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Единственият отсъстващ в състава на Зинедин Зидан е Дани Карвахал, който получи контузия в Мюнхен. Иско доскоро лекуваше травма, но очакванията да се бъде готов за игра. Решението дали ще бъде използван ще бъде единствено на Зидан. На „Бернабеу“ вече имат обица на ухото и се надяват да не се повтори инфарктната ситуация от миналогодишния мач с Байерн в Мадрид или пък случаят от домакинския мач с Ювентус на 1/4-финалите през този сезон, когато испанският гранд се измъкна благодарение на спорна дузпа в добавеното време.

Реал (Мадрид) ще направи всичко възможно, за да се класира на финала и да спечели шампионския турнир на Европа за трета поредна година. „Белият балет“ е един от клубовете постигал подобна серия, след като триумфира в КЕШ в пет поредни години (1956-60 г.). По три последователни победи във финали на турнира имат още Аякс (1971-73) и Байерн (1974-76).

КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Зинедин Зидан (Реал Мадрид): Знаем колко е важен този мач и какво трябва да направим. Няма нужда да променяме нищо, а просто да продължим напред и да го постигнем като отбор. Трябва да излезем на терена с желанието за победа и да стигнем до нея. Нуждаем се от бърз гол и ще опитаме да го вкараме.“

Юп Хайнкес (Байерн): Ще опитам да огранича грешките. Ще опитваме да атакуваме. Това е ДНК-то на Байерн – винаги да търсиш гола. Трябва да сме по-ефективни от първия мач и трябва да се възползваме от шансовете си. За двата отбора това е мачът на сезона до момента. Малките детайли може да бъдат фундаментални.“

РЕАЛ (МАДРИД) – БАЙЕРН
(в първия мач 2:1)

Днес от 21:45 часа по bTV Action
Мадрид, „Сантяго Бернабеу“
Съдия: Джюнейт Чакър

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Навас, Начо, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Кроос, Каземиро, Асенсио, Бензема, Роналдо
Контузен: Карвахал
Под въпрос: Иско, Начо

Байерн: Улрайх, Кимих, Хумелс, Зюле, Алаба, Мартинес, Тиаго Алкантара, Хамес Родригес, Мюлер, Рибери, Левандовски
Контузени: Нойер, Боатенг, Видал, Робен, Коман
Под въпрос: Алаба

Баланс: 25 мача, 12 победи за Реал (Мадрид), 2 равенства, 11 победи за Байерн, г.р. 39:37 за Реал (Мадрид)

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Това е четвърти сблъсък между двата отбора на елиминационна фаза за последните седем сезона, като Реал излезе победител в два от предишните случая. Като цяло „белият балет“ и баварците 11 пъти са играли един срещу друг на разменено гостуване, и испанският клуб има предимство с шест успеха. Байерн обаче е напред в полуфиналните мачове – 4:2 победи.
* Реал (Мадрид) спечели последните си шест мача срещу Байерн, а головата разлика в тези срещи е 15:5.
* Кристиано Роналдо има девет гола в седем мача срещу баварците.
* „Белият балет“ излезе краен победител при последните си две участия на полуфинал в Шампионската лига, като загуби пет от предишните шест случая.
* Кралският клуб има 25 победи, 5 равенства и три поражения в домакинските си мачове срещу германски отбори.
* Реал (Мадрид) общо 17 пъти продължава напред и осем пъти отпада в сблъсъците си с немски тимове на елиминационна фаза.
* От общо 33 случая Реал (Мадрид) отпада само един път от евротурнирите след победа като гост в първия мач. Изключението е в третия кръг на Купата на УЕФА през сезон 1994/95, когато успех с 3:2 като гост на Одензе е последван от загуба с 0:2 у дома.
* „Белият балет“ четири пъти в историята си е разрешавал елиминационни мачове след изпълнение на дузпи – 2 победи и 2 загуби. Едно от тези поражения е срещу Байерн.
* Баварците отпаднаха при последните си три участие в полуфинали на Шампионската лига.
* Байерн има 10 успеха и 10 отпадания в сблъсъците си с испански съперници в елиминационна фаза.
* Грандът от Мюнхен има 7 победи, 5 равенства и 15 загуби при гостуванията си в Испания.
* Баварците три пъти са губили у дома първия мач от елиминационна фаза на евротурнирите и в два от тези случаи са продължавали напред.
* Байерн шест пъти е решавал елиминационни сблъсъци след дузпи, като в пет случая излиза победител и един път губи (на финала на Шампионската лига през 2012 г.)

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА