Манчестър Юнайтед и Челси завършиха 0:0 в дербито от шестия кръг на английската Висша лига.

Двата тима не успяха да се надхитрят и в крайна сметка предпазливите им действия доведоха до подялба на точките. Все пак повечето положения бяха на сметката на домакините, но блестящи намеси на новия вратар на „сините” Едуард Менди ги спаси от загуба на "Олд Трафорд". За "червените дяволи" дебютира Единсон Кавани, който след час игра влезе на терена и създаде някои главоболия за бранителите на гостите.

След половин час игра Менди за малко не си отбеляза нелеп автогол. Зума върна към стража, а той опита да подаде към Силва, но не уцели добре топката, насочвайки я към собствената си врата, но за негов късмет тя излезе в корнер. До края на полувремето Менди спаси два опасни удара на Хуан Мата. При второто спасяване ВАР прегледа евентуална ситуация за дузпа в. Силва закачи леко крака на Рашфорд, но дузпа не бе отсъдена.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в 58-ата минута Солскяер предприе двойна смяна. Норвежецът включи в игра Кавани и Погба, които замениха Мата и Джеймс. Още с първото си докосване уругваецът бе близо до това да се разпише с глава при центриране на Шоу, но топката премина на сантиметри покрай вратата. Веднага след това и Челси стигна до добра възможност. Рийс Джеймс центрира много добре отдясно, но Хавертц не успя да засече с глава, а след него и Пулишич не стигна до топката.

В първата минута от добавеното време Едуард Менди се намеси още веднъж, отразявайки блестящо силен удар на Рашфорд от границата на наказателното поле.

След равенството Челси е шести с 9 точки, а Ман Юнайтед заема 15-а позиция със 7.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА – 6 КРЪГ
Петък, 23 октомври
Астън Вила – Лийдс 0:3
0:1 Бамфорд (55), 0:2 Бамфорд (67), 0:3 (74)

Събота, 24 октомври
Уест Хям – Манчестър Сити 1:1
1:0 Антонио (19), 1:1 Фодън (51)

Фулъм – Кристъл Палас 1:2
0:1 Ридевалд (8), 0:2 Заха (64), 1:2 Киърни (90+5)

Манчестър Юнайтед – Челси 0:0

22:00 часа Ливърпул – Шефилд Юнайтед

Неделя, 25 октомври
16:00 часа Саутхемптън – Евертън
18:30 часа Уулвърхемптън – Нюкасъл
21:15 часа Арсенал – Лестър

Понеделник, 26 октомври
19:30 часа Брайтън – Уест Бромич
22:00 часа Бърнли - Тотнъм

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ