Вратарят на Славия Райс Мболи продължава да е център на внимание в националния отбор на Алжир. Стражът от няколко дни е на лагер сбор на тима в Швейцария и е в разширения списък на селекционера Рабах Саадане за световното първенство в ЮАР.

“Трябва да призная, че не съм очаквал такова посрещане. Мислех, че пристигането ни в Женева ще мине незабелязано, особено за мен, който съм нов играч, неизвестен за феновете на Алжир. Не познавам много настоящия отбор. Освен Белиад, не знам никой друг. Но това не трябва да е проблем, защото много скоро ще имам възможност да опозная всички. Няма да има проблем с адаптацията, защото бях чувал добри неща за атмосферата в отбора”, казва Мболи в интервю за местното издание „Le Boteure”.

“Аз не се считам за звезда. Тези три дни в Манчестър са шанс за мен да общувам със звезди и голям треньор, какъвто е Сър Алекс Фъргюсън. Това беше уникален шанс за мен. Общувах най-много с Патрис Евра, който беше моят преводач там. Ако пробите са успешни, двете страни трябва да преговарят. В противен случай, моята цел е да играя в голям европейски клуб”, коментира престоя си на “Олд Трафорд” вратарят.

“След като Саадане ме е повикал, значи е преценил, че ще има нужда от мен. Аз ще направя всичко, за да го убедя и да покажа на какво съм способен и целта ми е да вляза в групата от 23-ма избрани за Световното. За целта трябва да се съсредоточа върху това и да убедя всички, че не са направили грешка с избора ми”, завършва Мболи./БЛИЦ