Шампионът Челси приема Манчестър Юнайтед в отложен мач от 18-ия кръг на английската Висшата лига. “Сините” от Лондон изостават с цели 15 точки от “червените дяволи” в класирането и трябва задължително да спечелят, ако искат да се завърнат в челната четворка и да възобновят надеждите си за участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

Челси спечели само точка от последните два кръга във Висшата лига. Под ръководството на Карло Анчелоти “сините” от Лондон имат 3 домакински загуби, което е повече от предишните пет сезона преди идването на италианеца. Нападателят Фернандо Торес, привлечен през зимата от Ливърпул за колосалните 50 милиона паунда, вкара 3 гола в последните си 4 мача срещу Манчестър Юнайтед.

Юнайтед срази през уикенда като гост Уигън с 4:0 и записа четвъртата си поредна шампионатна победа, а нов успех на “Стамфорд Бридж” ще бъде поредна крачка на “червените дяволи” по пътя към титлата този сезон. За Манчестър Юнайтед това ще е втори сблъсък в рамките на три дни, докато Челси имаше една седмица почивка.

“Червените дяволи” не спечелиха нито едно от последните си 8 гостувания на “Стамфорд Бридж”, като загубиха в 5 от тях, а в 3 си тръгнаха с точка. Юнайтед е вкарал един единствен гол в последните си 7 гастрола срещу Челси. Последната победа на Манчестър Юн като гост на Челси е на 20 април 2002 година - 3:0 в шампионатен мач.

"Червените дяволи" обаче имат повече победи на "Стамфорд Бридж" във всички мачове между двата състава.

Баланс между двата отбора във Висшата лига:
Общо 136 мача, 39 победи за Челси, 41 равенства и 56 успеха за Манчестър Юнайтед

Баланс от сблъсъците помежду им във всички турнири:
Общо 158 мача, 43 победи за Челси, 48 равенства и 67 успеха за Манчестър Юнайтед
На “Стамфорд Бридж”: Общо 70 мача, 22 победи за Челси, 17 равенства и 31 успеха за Манчестър Юнайтед

Вероятни състави:


113.jpgЧелси: Чех, Иванович, Луис, Тери, Ашли Коул, Есиен, Джон Оби Микел, Лампард, Анелка, Торес, Малуда
Мениджър: Карло Анчелоти


112_1.jpgМанчестър Юнайтед:
Ван дер Сар, О’Шей, Смолинг, Видич, Евра, Нани, Флетчър, Скоулс, Гигс, Бербатов, Рууни.
Мениджър: Алекс Фъргюсън