Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че ще пусне в игра по-голяма част от резервите срещу Блекпул в последния кръг от английската Висша лига, като се очаква титуляр да бъде и Димитър Бербатов.

Още миналия уикенд “червените дяволи” спечелиха предсрочно рекордната си 19-ата шампионска титла и всички в Англия очакват играчите на Фъргюсън да не се раздават ба на максимум срещу “мандарините”, които отчаяно се борят за спасение.

“Този мач ни дава истинска възможност да видим как можем да дадем почивка на играчите. Ние обаче имаме отговорност да бъдем честни към всички клубове, които се борят да не изпаднат. Манчестър Юнайтед ще се опита да спечели в неделя, това не подлежи на съмнение”, сподели Фъргюсън.

Очаква се титуляр за Юнайтед срещу Блекпул да бъде българинът Димитър Бербатов, който се бори с аржентинеца Карлос Тевес от Манчестър Сити за голмайсторския приз във Висшата лига. Бербо има 20 попадения на сметката си, а Тевес е с 18.

Блекпул, Бирмингам и Уигън имат по 39 точки в актива си и последния кръг на 22 май (неделя) ще е решаващ за тяхната съдба в елита. В него Бирмингам ще гостува на Тотнъм, който с всички сили ще търси победата заради стремежа си да участва в Лига Европа, а Уигън пък ще има визита на Сток Сити, който си гарантира мястото в елита и заема 10-о място във временното класиране с актив от 46 точки. Блекбърн и Уулвърхемтън също са замесени в борбата за оцеляване, след като имат по 41 точки, но те играят един срещу друг в последния кръг. /БЛИЦ