Английският гранд Манчестър Юнайтед ще увеличи усилията си да привлече холандския национал и нападател на Арсенал Робин ван Перси. Това стана ясно, след като мениджърът сър Алекс Фъргюсън потвърди, че е склонен да позволи на Димитър Бербатов да си тръгне от „Олд Трафорд", съобщава “Дейли Мейл”.

Снощи 31-годишният български нападател игра в първия мач на „червените дяволи" от турнето им в ЮАР и асистира на Федерико Македа за единственото попадение при победата срещу местния АмаЗулу с 1:0. След мача Бербо бе избран за играч на мача и получи като награда златна монета с лика на бившия президент на ЮАР Нелсон Мандела.

В същото време според италианските медии Юнайтед вече е отправил оферта за Ван Перси, но тя е била отхвърлена от „артилеристите". Сериозен интерес към холандеца има от страна на италианския шампион Ювентус, който се отказа от предварителните си планове да привлече черногорския национал Стеван Йоветич от Фиорентина.

Британските медии обаче продължават да твърдят, че фаворит за подписа на Ван Перси, който отказа 130 000 паунда на седмица при нов договор с Арсенал, е шампионът Манчестър Сити.