Италианският шампион Ювентус има засилен интерес към бразилския национал и крило на Байерн Дъглас Коста, съобщава „Гадзета дело Спорт”.

„Бианконерите” ще се опитат да убедят баварците за трансфер покрай преговорите за френския национал Кингли Коман, когото германският първенец иска да задържи за постоянно. В същото време „старата госпожа” ще иска да задържи и преотстъпения от Байерн бранител Мехти Бенатия.

Ювентус следи ситуацията около Диего Коста от известно време, след като бразилецът е начело в трансферния списък на треньора Масимилиано Алегри за нови попълнения. Италианският гранд се надява да привлече 26-годишния офанзивен халф за сума между 30 и 35 милиона евро. Тази сделка би станала още по-вероятна, ако баварците си осигурят услугите на Юлиан Брандт от Байер (Леверкузен).

Дъглас Коста сам потвърди преди няколко седмици, че не е изключено да смени клубната си принадлежност. „Говоря често с моя клуб. Ще говорим за моето положение дали ще остана или ще трябва да си намеря нов отбор, за който да играя. Не винаги съм щастлив тук”, бе споделил бразилеца пред „Сън”. Неговият договор с баварците е до лятото на 2020 година.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"- ТУК!

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА