Властите в Рим издадоха заповед за забрана на продажбата на алкохол в града с цел да се предотвратят проблеми с феновете за предстоящия в сряда финал на Шампионската лига. Манчестър Юнайтед се изправя срещу Барселона на “Стадио Олимпико” и повече от 67 000 гостуващи фенове се очаква да пристигнат във Вечния град.

Продажбата на алкохол ще бъде спряна в 23:00 часа във вторник вечерта и ще бъде разрешена отново в 6:00 часа сутринта в четвъртък. Другият основен проблем, с който очакват да се сблъскат властите са фалшивите билети. Очаква се в италианската столица да дойдат 5000 фенове без билети за мача. “Всички билети са продадени, тези които се търгуват в момента са фалшиви”, заяви префектът на Рим Джузепе Пекораро.
 
“Без да въвеждаме военно положение в града сме взели необходимите мерки, за да държим нещата под контрол и да запазим възможно най-добрия имидж на града”, обяви Пекораро във връзка със забраната за продажба на алкохол.
 
Президентът на УЕФА Мишел Платини и кметът на Рим Джани Алемано обявиха, че се надяват мачът да премине при нормална обстановка и единственото място, където представители на двата отбора ще премерят сили ще бъде на терена на “Олимпико”, а няма да има схватки между феновете по улиците на италианската столица или по трибуните на стадиона.
 
“Помолих вътрешния министър Роберто Марони да се обърне специално внимание на охраната, за да се избегнат инцидентите между феновете, заяви Алемано. – Все пак само около 100 човека от тези без билети са хулигани. За да няма сблъсъци между двете агитки сме организирали два сборни пункта за феновете на двата отбора. На Пиаца Кипро ще се събират привържениците на Барселона, а на Пиаца деле Канестре – тези на Манчестър Юнайтед.”/БЛИЦ