Последните четири тима от Бундеслига, които са играли в ШЛ, ще отделят 20 милиона евро, които ще бъдат предоставени на останалите отбори в Германия за преодоляване на кризата заради пандемията от коронавирус. Това разкри изпълнителният директор на шампиона Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Германският футболен съюз се справя доста добре с проблема. Всичко се случва по хармоничен и лоялен начин. В настоящата ситуация е важно по-силните да подкрепят по-слабите и всички сме наясно с това. Затова последните четири отбора, които са играли в ШЛ, решихме да отделим 20 милиона, които да предоставим на останалите", призна Румениге.

"Искахме да дадем пример за солидарност. Сега трябва да изчакаме развитието на нещата. Разбира се, че има възможност да излезем от финансовата криза. Байерн е финансово стабилна компания, но и ние имаме негативни последици от това, че не играем вече седмици наред. Има още пари за разпределяне, а не се знае дали въобще ще ги получим. Приходи от продажба на билети и мърчандайзинг също няма. Доскоро оборотът и печалбата бяха двигателите на футбола, а сега осъзнаваме, че най-важният фактор е ликвидността", добави шефът на баварците.

"Що се отнася до договорите, които изтичат през юни, пазарът ще трябва да се адаптира. В Байерн има трима играчи, чиито договори изтичат това лято - Перишич, Коутиньо и Одриосола. В случай, че сезонът продължи след тази дата, ФИФА е длъжна да намери решение, с което да гарантира, че те ще завършат първенството със съответните си клубове. В противен случай, правилникът ще бъде нарушен", завърши германската легенда.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!