Едно от великите имена в световния футбол и легенда на Ливърпул сър Кени Далглиш е дал положителен резултат за коронавирус, след като е бил приет в болница преди два дни за антибиотично лечение. Семейството на 69-годишния шотландец съобщи неприятната новина, която бе потвърдена и от официалния сайт на мърсисайдци.

„Далглиш беше приет в болница за интравенозно антибиотично лечение на 8 април. Впоследствие му бяха направени изследвания за коронавирус, въпреки че в този период не е проявил никакви симптоми на заразата. За изненада на всички, тестът се оказал положителен. И в този момент Далглиш продължава да бъде без симптоми”, обявиха от семейството на легендата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Преди приемането му в болница сър Кени Далглиш е избрал доброволно да се самоизолира за по-дълго от препоръчания период заедно със семейството си.

„Той призовава всички да следват съответните правителствени и експертни указания в следващите дни и седмици. Той би искал да се възползва от възможността да благодари на брилянтния персонал на болницата. Отдадеността, храбростта и саможертвата на лекарите трябва да бъдат в центъра на вниманието на нацията в този изключителен момент. Той също така би искал да им бъде предоставено пространството да вършат работата си по време, което е изключително предизвикателно за тях, и да се спазва поверителността на собственото му семейство. Той с нетърпение очаква да се прибере скоро. Ще предоставим допълнителни информация когато е подходящо“, допълват от семейството.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!