Капитанът на Босна и Херцеговина Един Джеко похвали селекционера Ивайло Петев. Без заразения с коронавирус български треньор, Босна и Херцеговина се държа равностойно срещу световния шампион Франция, но загуби с 0:1 в световна квалификация. Антоан Гризман вкара единствения гол в 61-вата минута.

„Всяко поражение носи разочарование. Не знам колко заслужено французите празнуваха с победата. Равенството беше най-реалният резултат. Ние оказахме голяма съпротива на французите“, коментира Джеко.

„Съжалявам, че Ивайло Петев не беше с нас. Той ни подготви по най-добрия начин“, добави нападателят.

„Резултатът на Украйна – Казахстан казва, че не е лесно да победиш никого. Трябва да се раздаваме на 100% във всяка една среща. За съжаление имаме само една точка, но съм доволен, защото показахме качество“, каза още Един Джеко.

Помощник треньорът на Босна и Херцеговина Елвир Рахимич обяви, че Ивайло Петев е бил този, който е водил отбора в мача срещу Франция, въпреки че не беше на скамейката.

„Когато загубим, всички съжаляваме. Загубихме след добра игра. Знаем кой е съперникът ни, това е най-добрият национален отбор в света. Показахме добра игра“, каза Рахимич в началото на пресконференцията.

„Бях в постоянна комуникация с Ивайло Петев. През цялото време бяхме в контакт с него. След мача не сме се чували“, добави той.

„Равенството между Украйна и Казахстан е добър резултат за нас. Все пак Украйна е добър отбор, който се бори за същото място като нас. Ако играем, както срещу Франция, може да постигнем добри резултати, с такъв вид отношение и игра, които момчетата показаха“, каза още Рахимич.

Раде Крунич също засипа с похвали Петев. 

„Доволни сме от играта, но не и от резултата. Показахме, че може да играем включително и срещу световния шампион. Не ни беше лесно, но показахме зъби“, коментира Крунич.

Халфът на Милан заяви, че съдията Даниеле Орсато не е свирил дузпа срещу него през второто полувреме.

„За мен това беше дузпа. Получих ритник в гърба, нямам търпение да видя видеото. За мен беше категорична дузпа, получих удар в гърба, а след това имах болка. Това е жалко“, добави той.

„Петев е най-добрият треньор, откакто съм тук. Това със сигурност означава много за нас. Имаме реални шансове през следващия период от мачове“, каза още Крунич.