Контузията на Лионел Меси е дошла като резултат от психологическо напрежение, а не толкова от претоварване на терена, пише вестник "Гол". Изданието припомня няколко събития, които биха извадили всеки извън релси.
 
Първи в списъка са проблемите на аржентинеца с данъчните. Нападателят отделяше повече време в разговори с адвокати, отколкото с усъвършенстване на футболните умения.
 
Меси и семейството му станаха параноици и започнаха да крият живота си от другите. Изкупиха няколко съседни имота, а страхът от намеса в личния живот се отрази и на току що родилата съпруга на Меси Антонела Рокусо. 
 
Тя също притискала звездата на Барса да настоява за повече самостоятелност, след като двойката така и не успя да остане насаме в новия си апартамент.

Антонела има още една причина да бъде нервна и сърдита причина за това е секс скандалът, в който бе замесен Меси в Лас Вегас
 
Футболистът смени още треньора по физическата си подготовка и личен диетолог - Хуанхо Брау с други специалисти, доведени от баща му, а това неминуемо оказа влияние върху формата му през този сезон.