Жозе Моуриньо е известен с острия си език и бурните реакции по време на мач и след него. Това в много случаи е носило негативи за Специалния, който често е получавал различни наказания заради поведението си.
 
Подобен е случаят през 2005 г. В първи мач от осминафиналите на Шампионската лига Челси губи от Барселона с 1:2 на “Камп Ноу”. Моуриньо, който година по-рано е триумфирал в турнира с Порто, не е доволен от работата на съдията Андерс Фриск. Шведът дава червен картон на Дидие Дрогба.
 
Езикът на Специалния е доста груб и УЕФА го лишава от права следващите срещи на тима му. На реванша Челси печели с 4:2 и се класира за четвъртфиналите, където се изправя срещу Байерн (4:2 в Лондон и 2:3 като гост).
 
Лишен от домакинско предимство срещу баварците, Моуриньо решава да приключи спора с германския гранд още преди ответния мач в Мюнхен. За целта обаче той трябва да дава указания на тима си, но наказанието на УЕФА е в сила.
 
За мача на “Стамфорд Бридж” португалецът прибягва до хитрост. Часове преди началото на срещата Специалния пристига на стадиона и се скрива в съблекалнята на Челси, където дава наставленията си преди двубоя.
 
По време на самия мач помощник треньорът Руи Фария използва скрит под шапката си микрофон, за да получава наставленията на Моуриньо. Португалецът напътства играчите си и по време на почивката. След края на двубоя Специалния е качен на клубния автобус на Челси заедно с кош за пране, в който се е скрил преди това.
 
Истината за поведението на Жозе Моуриньо на въпросния мач с Байерн бе разкрито от в. “Дейли Мейл” едва две години по-късно. УЕФА не наложи наказание на Челси или на Специалния по този случай./БЛИЦ