Новият треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан даде първата си пресконференция. Той обяви, че целта му е „белият балет“ да печели мачовете по начин, който да удовлетворява феновете. Французинът призна, че няма да копира нито един от треньорите, с които е работил, а ще налага собствен стил. 43-годишният бивш халф беше назначен начело на Реал (Мадрид) в понеделник след уволнението на Рафаел Бенитес.

„В този клуб най-важното са победите, а спечелването на Шампионската лига за 11-и път остана главната цел. Освен това сме в битката за титлата. Трябва да вземем тези два трофея. Посланието ми към първия отбор е същото, като това, което направих към втория тим – усърдна работа. Трябва да печелим мачове и да го правим по начин, който да върне удоволствието сред феновете. Искам да играем атакуващ и балансиран футбол“, заяви Зизу.

„Да си треньор на Реал (Мадрид) е трудно и стимулиращо предизвикателство. Подготвен съм за предизвикателството, което ме чака. Работил съм с Моуриньо и Анчелоти, както и с много други треньори като футболист. Не мога да копирам нито един от тях. Трябва да правя нещата по свой начин. По начина на Зидан. От работата си с Анчелоти знам, че най-важното във футбола са победите“, призна французинът.
 
„Планирам да залагам на Бейл, Бензема и Кристиано Роналдо в атакуващата линия на тим. Бейл е феноменален футболист. Може би е разочарован от отношението на Бенитес, но аз ще му дам пълната си подкрепа и отношението, от което се нуждае, за да играе добре. За мен всеки един играч е важен. Хамес Родригес и Иско са сред основните футболисти, не само според феновете, но и според мен“, коментира новият треньор на Реал (Мадрид).

„Не може да ме сравнявате с Гуардиола. Това е специалист, който е постигнал изключително големи успехи, а аз тепърва започвам в тази професия. Като футболист никога не съм се сравнявал с другите играчи, няма да го правя и като треньор“, обяви Зинедин Зидан.