Нападателят на националния отбор на Швеция Златан Ибрахимович потвърди, че иска да играе на Европейското първенство през следващата година. Тогава той трябва да бъде на 42-годишна възраст и това би го превърнало в най-възрастния футболист на европейски финали.

41-годишният Ибрахимович получи повиквателна от селекционера на Швеция Яне Андерсон за квалификациите срещу Белгия (24 март) и Азербайджан (27 март).

"На моята възраст не мога да мисля за бъдещето, но мисля за настоящето. Въпреки че аз съм миналото, настоящето и бъдещето", коментира футболистът на Милан на пресконференция на тима.

"Ако се чувствам добре и съм избран от селекционера, ще помогна - на него, на отбора и на страната. Ще дам най-доброто", обеща Ибрахимович за турнира в Германия през следващата година.

При положение, че се появи в игра в предстоящите две квалификации, той ще подобри рекорда за най-възрастен футболист на тази фаза на турнира, който се държи от италианския вратар Дино Дзоф.

Ако играе на финалите през 2024 година, той би подобрил рекорда на унгарския вратар Габор Кирали, който игра на Евро 2016, след като бе навършил 40 години.