РБ Лайпциг победи Херта с 3:2 като домакин в среща от десетия кръг на германската Бундеслига и се изкачи на девето място във временното класиране с 15 точки, колкото има и осмият Вердер Бремен. Херта пък допусна четвърто поражения и остава само с един успех от началото на сезона в Бундеслигата. Тимът от Берлин заема 15-а позиция с 8 точки в актива си.

Домакините поведоха с 3:0 до почивката, но през второто полувреме футболистите на Херта затрудниха противника. Шведският национал Емил Форсберг откри за РБ Лайпциг в 25-ата минута, а пет по-късно Давид Раум покачи на 2:0. Вили Орбан се разписа за 3:0 в 45-ата минута на срещата.

Андре Силва пропусна добра възможност за състава от Лайпциг в 50-ата минута, пращайки топката вдясно от вратата на гостите. В рамките само на две минути Херта намали изоставането си след точно изпълнена дузпа от Доди Лукебакио в 62-ата минута и нов гол на черногореца Стеван Йоветич в 64-ата.

Попадение на Кристофър Нкунку за домакините в 84-ата минута не бе зачетено заради засада, а в петата минута на добавеното време Вилфред Канга удари греда за Херта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!