Звездата на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме обяви, че навива Карлос Тевес да заиграе в гранда от Буенос Айрес. Както е известно, 27-годишният нападател има проблеми в Манчестър Сити и почти сигурно ще се раздели с "гражданите" тази зима.

Тевес не е играл за лидера в Англия от септември, като последното му участие беше при победата с 2:0 срещу Бирмингам в турнира "Карлинг Къп". Аржентинецът няма гол за "гражданите" този сезон. Той бе привлечен от бившия мениджър на Манчестър Сити Марк Хюз през лятото на 2009 година и има общо 91 мача и 53 гола за отбора. Звездата обаче не се разбира със сегашния наставник Роберто Манчини. Спецът дори обяви, че Тевес е отказал да влезе в игра като резерва в мача от Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен) (0:2), което още повече влоши отношенията им и скандалът се разрастна.

Тевес твърди, че се е получило недоразумение, но оттогава не е играл за отбора, дори ръководството му наложи парична глоба. Нападателят се завърна в Аржентина във вторник, ден преди старта на тренировките на националния отбор, макар че не е в групата за предстоящите световни квалификации.

"При всеки разговор с него се опитвам да го убедя да дойде в Бока", заяви Рикелме.

Тевес игра за гранда от Буенос Айрес в периода 2001-2004 г., като има спечелена шампионска титла на Аржентина, Копа Либертадорес и Копа Судамерикана.