Националът Симеон Славчев празнува днес 25-и рожден ден. Роденият на 23 септември 1993 г. полузащитник започва футболния си път в столичния Септември, след което преминава в Славия, а дебюта си в професионалния спорт прави с екипа на Литекс през есента на 2010-а. За ловешкия тим изиграва общо 52 мача, в които бележи 15 гола, а изявите му привличат вниманието на ръководството на португалския гранд Спортинг (Лисабон). 

През май 2014-а Славчев подписва със Спортинг, но се изявява предимно в дублиращия отбор и бива отдаван под наем последователно на английския Болтън, кипърския Аполон (Лимасол) и полския Лехия (Гданск), за който играе два сезона. От миналата есен халфът е част от шампиона на Азербайджан ФК Карабах.

Шампион на България за сезон 2010/11, носител на Купата на Кипър (2015/16), избран за най-добър млад футболист в Първа лига през 2013-а.

За националния отбор Славчев дебютира на 15 октомври 2013 г. срещу Швеция, като до момента е записал 18 мача за "лъвовете".

Българският футболен съюз и екипът на БЛИЦ пожелават на Симеон Славчев здраве и успехи както в личен, така и в професионален план!